Fejl sker

Af: Mads Damkjær, Børneafd. Kolding Syghus.

Fejl sker, med 72,2 millioner kontakter til sundhedsvæsenet alene i 2015 er det absurd utopi at tro at fejl kan undgås. Men det er vigtigt at vi undersøger de fejl der begås. I de seneste ca. 10 år er der skabt en god kultur hvor fejl systematisk analyseres via indberetning af utilsigtede hændelser. På den måde kan årsager til fejl identificeres og reduceres. Dommen fra Svendborg undergraver hele dette system – for hvem vil indberette system fejl når konsekvensen blot er at yngste medarbejder skal gøres til syndebuk?
Jeg indberetter faktisk de fejl jeg er involveret i så vi alle kan lære af dem. Jeg mener at dette er noget af det aller vigtigste i Sundhedsvæsenet, men det kræver en kultur hvor vi taler åbent om fejl både med pårørende og internt, og den samtale foregår ikke i en retssal.

En tanke om “Fejl sker

  1. Tina Svar

    Enig. Det glæder mig, at du indberetter alle fejl, så man analysere mhb. at lignende fejl – forhåbentlig – kan undgås fremover. Det er jo sådan det bør være, synes jeg (underpriviligeret patient, hvis liv og helbred ikke har den store betydning ifly. politikere og sundhedsvæsen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *